П’ятниця , 29.03.2024

Чи азартні українці: дослідження Прайзмі

В Україні, як і в більшості інших європейських країн, азартні ігри заборонені законодавством. Але людина влаштована таким чином, що їй іноді хочеться себе розважити й випробувати удачу.

Це – нормально для нашої психології, адже схожий струс корисний для мозку й потрібний для підняття адреналіну в організмі. Хтось спостерігає за перегонами, чекаючи від учасників певного результату, а хтось декілька діб поспіль грає в онлайн-ігри, таким чином задовольняючи свою природну потребу в азарті.

Розберімося, що ж таке азарт? Коли ми чуємо вислів “азартна людина”, то найчастіше цю рису пов’язуємо з любов’ю до азартних ігор. Але ця думка – помилкова, адже азартність – це, перш за все, здатність людини перебувати в такому емоційному стані, коли вона дуже зацікавлена тим, що відбувається, а також проявляє наполегливе бажання продовжувати, аж поки не досягне успіху. І погодьтеся, це – досить корисна риса характеру.

Компанія Прайзмі, яка займається проведенням різноманітних акцій, вирішила дізнатися, наскільки ж українці азартні. У результаті дослідження експерти з’ясували, що в них немає особливої жаги до азарту через страх порушити закон, але випробувати свою вдачу українці все ж бажають. Ось тільки роблять вони це за допомогою способів, які не завдають ніякої шкоди.

Наприклад, більшість людей, приходячи до магазина й побачивши акцію: “Купи 4 товари й отримай 5 безкоштовно!”, готові 40 хвилин бродити між рядами в пошуках непотрібного їм товару, аби тільки отримати свій безкоштовний приз. Або ж знайома багатьом ситуація, коли людині так цікаво, яке ж пророцтво буде написане в чеку, що вона просить касира пробити декілька товарів окремими чеками. Хтось може кожного місяця брати участь в акціях, за умовами яких треба купити декілька товарів на певну суму, а потім можна виграти великий грошовий приз. Дехто, щоб урізноманітити своє дозвілля, грає в онлайн-ігри з суперниками або проводить добу перед монітором, пропадаючи на турнірах.

Багатьом із нас таке бажання полоскотати собі нерви приємним хвилюванням знайоме ще з дитинства. Зізнайтеся, хто не скуповував упаковками снеки в надії дістати звідти якийсь маленький приз, наприклад, кіндер-сюрприз, яким іноді балують себе навіть дорослі.

У Прайзмі кажуть: “Це добре, що українці не дуже азартні й не підтримують незаконний бізнес. Їм досить змусити себе хвилюватися через якусь комп’ютерну гру чи акцію в магазині”. Головне – не забувати, що здоровий азарт – це один із найкращих способів досягнення своєї мрії й руху вперед по життю.