П’ятниця , 29.03.2024

10 фото “файного міста” Тернополя

Тернопіль – файне місто для туру вихідного дня. Абсолютна більшість локацій, цікавих для допитливого ока туриста, розташовані у центральній частині міста.
Тому про громадський транспорт можна навіть і не згадувати. Вийшов із залізничного вокзалу і гайда прямо на реконструйовану вулицю Чорновола – по ній до Театрального майдану (центральної площі Тернополя) метрів 300.

Екскурсію Тернополем можна умовно розділити на дві частини – центр міста і озеро.
Тернопіль не є багатим на архітектурні шедеври, але дещо все ж таки можна глянути.

Центральні вулиці міста виглядають цікаво і затишно. У вихідні тут панує відпочинкова атмосфера – люди привітні і усміхнені. Та й у будні в принципі теж. У тернополян вже виробилася звичка – усі свої турботи  залишати при виході з маршрутки.

У центрі варто звернути увагу на Тристоронній годинник, який є одним з улюблених місць тернополян. Тут вони призначають побачення та ділові зустрічі. Сучасний тристоронній годинник у Тернополі є копією старовинного об’єкту часів Австро-Угорської імперії, який згодом був знищений радянською владою.

Пам’ятник Соломії Крушельницькій знаходиться за 100 метрів від Тристороннього годинника, якраз навпроти ЦУМу. Славетна українська співачка свого часу навчалася у Тернополі і жила у приміському селі Біла. Також кажуть, що оперна діва на початку ХХ ст. була однією з перших жінок у Тернополі, які сіла за кермо автомобіля.

Вразить своєю вишуканістю і вулиця Валова – вона повністю пішохідна. Вздовж вулиці кав’ярні та магазини. Тут також місцеві художники продають свої картини.

На перетині вулиць Сагайдачного і Листопадової знаходиться катедра – головний храм Тернопільсько-Зборівської Архієпархії УГКЦ. Оскільки греко-католики у Тернополі в переважній більшості, тому головним храмом у місті вважають саме греко-католицький. А релігія займає важливе місце у серцях тернополян – про це свідчить хоча б кількість церков у місті.

У загальних рисах про центр майже все. Також варто додати, що тут велика кількість барів, кав’ярень та ресторанів. Тож є де зупинитися, перепочити і поїсти – готують тут смачно і щонайголовніше за доступними цінами.

І друга частина – Тернопільський став, або як ще кажуть Тернопільське озеро.
Розташоване воно метрів за 300-400 від катедри.

Тернопільське озеро вважають головною туристичною родзинкою міста і можливо в цьому є сенс. Набережна водойми зі сторони центру простягається на понад два кілометри – від Надставної церкви і до пляжу “Циганка”.

Цікаві об’єкти, які можна побачити під час прогулянки Набережною – Надставна церква, фонтан Сльози Гронського, Старий замок, Острівець закоханих, пляж “Циганка”.

Набережна, фонтан і пляж в останні роки зазнали серйозної реконструкції, тож гості міста будуть приємно вражені побаченим.

Автор фото: Олег Синовець

3 коментарі

  1. Я там провела 6 з хвостом років )))

  2. Здравствуйте, меня зовут Валерий Игоревич Горынин, частный риэлтор, в профессии более 13 лет.
    Предоставляю услуги по подготовке и проведению любых сделок с жилой, загородной и коммерческой недвижимостью.
    Повторюсь: любых сделок, независимо от сложности и объёма работы.
    Ссылка на мой сайт: http://300-sdelok.ru/
    В моем арсенале:
    – Опыт работы, более 13 лет.
    – Полный спектр услуг
    – Комиссия ниже, чем у крупных агентств, а результат, как минимум, ничем не хуже.
    Для связи:
    E-mail: goryninv@mail.ru

  3. ПНХ москальський вилупок