Субота , 04.05.2024

На Збаражчині водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 10 жовтня 2022 року у селі Раковець Вишнівецької територіальної громади. Ввечері, близько 22:00, працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”), який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння керманич в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належно повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Кременці водій “Сітроену” за нетверезу аварію отримав 17000 гривень штрафу