Неділя , 28.04.2024

Понад 4 проміле: у Козові водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який тричі за місяць керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, п'яний водій, новини Тернопільщини

Як зазначається у матеріалах справи, 17 лютого 2023 року у селищі Козова на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”. Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 3,51 проміле алкоголю, що майже у 18 разів більше допустимої норми.

2 березня 2023 року того ж самого водія “ВАЗ 2109” поліцейські зупинили у селі Вівся. Чоловік знову перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 4,27 проміле, що в 21 раз більше допустимої норми.

На цьому нетверезі пригоди керманича “дев’ятки” не закінчилися. 7 березня 2023 року у селі Вівся працівники поліції знову зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109” і чоловік знову був нетверезим. Результат огляду – 3,40 проміле.

В усіх трьох випадках правоохоронці склали на порушника адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Порушникові пощастило, що три протоколи об’єднали в одну справу і він отримав тільки один штраф, а не за кожен факт вчинення порушення.

Читайте також:
У Гримайлові внаслідок зіткнення з вантажівкою загинув водій “Тойоти”