Неділя , 28.04.2024

Водій “Жигулів”, який у Великих Гаях скоїв ДТП, отримав 34000 грн штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ДТП Жигулі

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 червня 2023 року у селі Великі Гаї, що поблизу Тернополя. Водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”) допустив з’їзд на узбіччя із подальшим зіткненням із спорудою.

У результаті ДТП транспортний засіб і будівля отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Керманич “Жигулів” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у медичному закладі, результат – 2,78 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому в даному випадку на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого виду сп’яніння), а також склали протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

У суді обидва протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій “сімки” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень.

Суд не застосував додаткових покарань у вигляді позбавлення права керування транспортними засобами та оплатного вилучення авто, оскільки порушник водійського посвідчення не отримував, а інформація щодо власника “Жигулів” у матеріалах справи була відсутня.

Читайте також по цій темі:
У селі поблизу Тернополя п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП (ФОТО)