Понеділок , 17.06.2024

У Збаражі водій “Рено” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Збаразький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

avto alko

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 серпня 2023 року у селі Травневе Збаразької міської територіальної громади. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Івана Франка водій легкового автомобіля “RENAULT 19” під час руху заднім ходом допустив зіткнення із брамою.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди було завдано матеріальних збитків власникам приватного домогосподарства.

Водій залишив місце події і згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На керманича “Рено” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Рено” не визнав свою провину. Стверджував, що господарі спеціально відкрили браму, аби він у неї в’їхав, а також запевняв, що був тверезим. Після зіткнення з брамою поїхав додому і вже там випив 300 грамів горілки та одну пляшку пива.

Втім, суд критично сприйняв ці пояснення. Зокрема, приблизно у час вчинення ДТП на лінію “102” надійшло одразу кілька звернень від мешканців села Травневе, які скаржилися на неадекватного водія, що неконтрольовано іздить населеним пунктом і створює аварійні ситуації.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Збаразький районний суд постановив водія автомобіля “RENAULT 19” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Тернополі зіткнулися “Шкода” і бензовоз “Вольво”