Середа , 17.04.2024

Біля Києва водій Volkswagen Touran врізався у літак на території військового аеродрому

47-річний капітан ЗСУ на Volkswagen Touran врізався у літак на території військового аеродрому

Вночі з середи на четвер, 11 березня, на території військового аеродрому, що у місті Васильків під Києвом, п’яний військовий за кермом власного автомобіля зіткнувся з винищувачем МіГ-29. Після зіткнення літак загорівся, повідомили у прес-службі повітряного командування «Центр».

Аварія сталася в 40 бригаді тактичної авіації повітряного командування «Центр» вже після завершення нічної льотної зміни. Під час буксирування літака на авіаційну стоянку у нього в’їхав автомобіль.

Після зіткнення літак загорівся, однак вогонь вдалося загасити, ще до приїзду пожежників. У повідомленні прес-служби повітряного командування не уточнили деталей аварії.

Посилаючись на власні джерела, сайт Obozrevatel стверджує, що аварію за кермом Volkswagen Touran на іноземній реєстрації вчинив 47-річний капітан Повітряних сил ЗСУ, інженер другої ескадрильї військової частини А1789.

Військовий кермував машиною п’яним та виїхав на територію руліжної доріжки аеродрому, де і зіткнувся з винищувачем МіГ-29, який в результаті загорівся. 47-річного нетверезого капітана госпіталізували до лікарні.

У військовій частині почали службове розслідування інциденту, також за цю справу взялися військові прокурори Київської області.

До слова, винищувач МіГ-29 є основним бойовим літаком Повітряних сил ЗСУ. Багатофункціональність дозволяє використовувати його для виконання завдань протиповітряної оборони і для завдання ударів по наземних цілях.

Читайте також:
У Польщі судитимуть водія вантажівки, який в’їхав в український автобус з 30 пасажирами