Неділя , 28.04.2024

У Козові п’яний водій “Ауді” в’їхав у будинок і отримав 17000 грн штрафу

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Козова

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 31 березня 2023 року у селищі Козова. Близько 17:00 на вулиці Грушевського водій автомобіля “Ауді 80” проявив неуважність, не впорався з керуванням та допустив наїзд на будинок.

У результаті ДТП транспортний засіб та будинок отримали пошкодження.

Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці аварії та у медичному закладі відмовився, при цьому чоловік нецензурно висловлювався на адресу поліцейських.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Ауді” визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
Теплові насоси: інноваційне обладнання для обігріву