Четвер , 09.05.2024

Село на село: на Тернопільщині проходять масштабні спортивні баталії (ФОТО)

Сільські спортивні ігри стартували в області. Відтепер вони проходять у дещо оновленому форматі під назвою «Спортивні ігри Тернопільщини».

У фінальній частині турніру у селі Великі Гаї змагалося близько двадцяти команд з різних міст, районів, об’єднаних територіальних громад. У програмі змагань: футбол, волейбол, легкоатлетична естафета, перетягування линви, гирьовий спорт, плавання.

«Відбуваються змагання на стадіоні с. Великі Гаї. Поряд – волейбольні майданчики, нові вуличні тренажери, нове поле для міні – футболу. У Великогаївській громаді у цьому році вже відкрито одне таке ж поле з штучною травою в Товстолузі і незабаром буде відкрито ще одне в Баворові. Відтак умови для проведення таких змагань досить добрі. А нам, фахівцям, особливо важливо не розгубити людський ресурс, традиції та тренерський потенціал в області, забезпечити масовість та відбір кращих», – каже начальник управління фізичної культури і спорту ОДА Віктор Мацикур.

До слова, в області очікують понад одинадцять мільйонів гривень з державного бюджету на відновлення спортивних об’єктів. Відтак спортивні команди громад Тернопільщини матимуть добрі умови для тренувань, пише “ЗЗ”.