Вівторок , 30.04.2024

Мер Тернополя прокоментував обшуки, проведені в п’ятницю у міській раді

Політичним замовленням та переслідуванням представників ВО “Свобода” назвав п’ятничні події у міській раді мер Тернополя Сергій Надал.

Зранку 17 березня спецпризначенці Нацполіції перед початком робочого дня увірвалися у приміщення міської ради Тернополя, деяких управлінь та комунальних підприємств міста, провели обшук та вилучення документів.

Дозвіл на обшук видав сумнозвісний Печерський суд Києві, а самі обшуки відбувалися без присутності керівників структурних підрозділів міської ради, що є порушенням законодавства України, повідомляють у прес-службі міськради.

Правоохоронцям передані всі затребувані документи, оскільки всі угоди та вся документація укладені відповідно до законодавства, зазначають у міськраді.

«Сам факт «штурму» міської ради Тернополя не лише завдає сильного репутаційного удару по усьому місту, але й показує, що методи роботи правоохоронців, які діяли за часів Януковича, досі використовуються, – каже міський голова Сергій Надал. – Розцінюю такі дії поліції, як політичне замовлення та переслідування представників ВО «Свобода» за принципову позицію щодо окупованих територій Донбасу. Адже перед тим правоохоронці відкрили кримінальну справу на міського голову Івано-Франківська Руслана Марцинківа (члена ВО «Свобода»)».