Субота , 04.05.2024

На Тернопільщині чотири години гасили пожежу житлового будинку (ФОТО)

Впродовж чотирьох годин рятувальники гасили пожежу житлового будинку, що виникла вчора вранці у селі Дністрове Борщівського району.

У четвер, 2 березня, о 05:59 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини Управління ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про займання житлової будівлі в с. Дністрове Борщівського району.

Як вдалось встановити, пожежа виникла близько 05:25. Полум’я охопило покрівлю житлового будинку та мансарду з двох житлових кімнат.

До місця події негайно вирушили бійці місцевої пожежної команди селища Мельниця-Подільська – найближчого пожежно-рятувального підрозділу, дислокованого на відстані 11 км від місця події. Їм на підмогу направили черговий караул державної пожежно-рятувальної частини, дислокованої в районному центрі, на відстані 43 км. Всього до ліквідації пожежі було залучено 6 чол. особового складу та 2 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

До гасіння та проведення розвідки місця пожежі залучалася ланка газодимозахисної служби. Спільними зусиллями, о 07:22 вогнеборці локалізували загорання, а о 09:18 – пожежу загальною площею 120 м.кв повністю ліквідовано.

Завдяки злагодженим і професійним діям рятувальників було врятовано житлову будівлю, а також майно.  Обставини виникнення пожежі та сума матеріальних збитків встановлюються, повідомляють у прес-службі управління ДСНС України в Тернопільській області.