Вівторок , 19.03.2024

В Україну доставили першу партію вакцини від коронавірусу (ФОТО)

Сьогодні зранку, 23 лютого, літак з індійською вакциною Covishield приземлився в столичному аеропорту «Бориспіль».

Перші 500 тис. доз вакцини будуть доставлені на логістичний склад, з якого вакцина того ж дня потрапить у деякі регіони, а вже після цього планується розпочати перший етап вакцинації мобільними групами.

Вакцину Covishield для екстреного медичного застосування МОЗ зареєструвало зранку 23 лютого.

«Вакцина, Oxford/AstraZeneca, що виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield. Відповідно, вакцина Covishield, яка сьогодні прибуває до України, офіційно зареєстрована», – зазначають у МОЗ.

Вакцину розроблено Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного застосування вже схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

Oxford/AstraZeneca (Covishield) подали на реєстрацію до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я 15 лютого. В Україні діє закон, який спрощує процедуру реєстрації вакцин від COVID-19 та скорочує її до п’яти робочих днів.

Україна отримала інформацію від COVAX про постачання від 2,2 до 3,7 млн доз вакцин Oxford/AstraZeneca у І–ІІ кварталі 2021 року. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників.

Україна також уклала додаткові прямі контракти на постачання вакцини від COVID-19, які розроблені за участю компаній AstraZeneca (Британія-Швеція) та NovaVax (США) і виробляються на потужностях Serum Institute (Індія).

Читайте також:
Коронавірус в Україні та на Тернопільщині сьогодні: статистика за 23 лютого