Вівторок , 19.03.2024

«Контінентал» розпочав обмолот озимих культур

У «Контінентал Фармерз Груп» стартувала перша хвиля жнив. Компанія розпочала обмолот озимого ячменю, під який відведено 11,4 тис. га.

Далі збиратимуть озимі ріпак і пшеницю. Запланована площа під ці культури — 34,6 тис. га та 40,1 тис. га відповідно. Всього під час літніх жнив «Контінентал» планує зібрати врожай із загальної площі 86,2 тис. га.

У Компанії зазначають, що цьогорічна збиральна кампанія почалася відповідно до планів. Погодні умови, які її супроводжують, сприятливі.

«Ми розпочали жнива, які, без перебільшень, мають надвагоме значення не тільки для нашої Компанії, а й для Країни. Вони точно не будуть простими для усіх аграріїв. Наша команда напружено працювала та готувалася до цього періоду. Логістика, постачання ТМЦ, підготовка потужностей для зберігання і ще низка питань, які ми вирішували завчасно, щоб зараз не зупинятися та оперативно зібрати збіжжя. Попередньо плануємо отримати планові показники врожайності. Цьогорічна весна була доволі посушливою в окремих регіонах, але критичного впливу на стан культур немає», — коментує Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен.

Під час жнив на полях «Контінентал» працюватиме 113 комбайнів. Після збору збіжжя «Контінентал» одразу обробляє ґрунт під наступні культури.

Читайте також:
«Контінентал» готує потужності зі зберігання до сезону жнив