Вівторок , 14.05.2024

Тернополянка, захищаючись, смертельно поранила дуже небезпечного розбійника

Жителька села Біла Тернопільського району, яка ножем смертельно поранила розбійника, не нестиме кримінальної відповідальності, оскільки діяла з метою самозахисту.

Від початку 2017 року на Тернопільщині сталися дев’ять розбійних нападів, у тому числі два дуже резонансних – у Борщові та у Білій, що поблизу Тернополя.

Так, за результатами слідства, з’ясувалося, що злочинець, який із своїм спільником здійснив розбійний напад на сім’ю у селі Біла, що поблизу Тернополя, був причетний до катування людей на Київщині.

Нагадаємо, 4 квітня після дев’ятої вечора, невідомі у масках та з битами увірвалися до літньої кухні приватного помешкання жителів села Біла Тернопільського району. Один із нападників відразу почав бити господаря помешкання. На момент нападу дружина потерпілого в руках тримала ніж. Захищаючись, вона вдарила ним нападника у правий бік. Вранці наступного дня тіло злочинця знайшли неподалік від будинку, де було здійснено напад, на городі…

Правоохоронці перевіряють різні версії нападу, серед яких – бізнесові інтереси потерпілого та навідна інформація. Утім, основною все ж залишається версія про напад з метою заволодіння майном.

Наразі поліція розшукує спільника зловмисника, який загинув. Уже вдалося встановити, що загиблий – мешканець Одеської області. У 2010 році був затриманий з іншою злочинною групою по підозрі у шести розбійних нападах на Київщині. Серед «методів», щоб заволодіти чужим майном, нелюди вдавалися до катування своїх жертв.

– За даним фактом порушено два кримінальні провадження – розбійний напад та необхідна оборона. Таким чином, потерпіла, яка завдала ножового поранення нападнику не понесе жодної відповідальності, адже діяла у межах необхідної оборони, коли була загроза її життю і здоров’ю та життю і здоров’ю її чоловіка, – пояснив сьогодні, 10 квітня, на прес-конференції начальник ГУНП у Тернопільській області Олександр Богомол.

Джерело: “Галас”