Субота , 18.05.2024

Популярний фестиваль “Файне місто” не поїде з Тернополя на Хмельниччину

Наразі відомо, що фестиваль проведуть 20-22 липня 2018 року неподалік Тернополя, але де саме – поки невідомо.

Нагадаємо, те, що «Файне місто» може переїхати до Шепетівки Хмельницької області в жовтні повідомили організатори.

– До цього ми просто не бачили дій зі сторони влади, що фестиваль тут дійсно потрібен, – розповідає один з оганізаторів “Файного міста” Максим Черкашин. – Ми розширюємось, нам потрібна велика якісна територія.  А наразі не до кінця відомо, де ми можемо його проводити. Нам цікавий і аеропорт, і іподром, але там є свої нюанси. Паралельно до нас звертались з різних областей, що вони можуть запропонувати нам навіть кращу територію з доступом до води, електроенергії та готові допомогти з організацією, оскільки розуміють, що фестиваль є досить вигідним завдяки великій кількості туристів. Наразі влада нашої області запевнила, що вони вивчать питання де неподалік Тернополя можна провести фестиваль. Пообіцяли допомогти.

 

На запитання чи змінювали б назву фестивалю, якби “Файне місто” таки переїхав, організатори відповіли, що оригінальна назва залишилася б такою ж самою.

– Звісно, Файне місто в усіх асоціюється з Тернополем, але ж самої назви міста музичний фестиваль не містить, – продовжує Максим Черкашин. – Є також чимало фестивалів, чиї назви не відповідають місцю локації. Взяти до прикладу фестиваль «Джаз Коктебель». Але чисто з патріотичних точки зору ми все ж хотіли провести його неподалік міста, де зародився фестиваль.

Наразі організатори домовляються з виконавцями, зокрема планують запросити чимало закордонних гуртів. Цього коку очікують понад близько 16 тисяч відвідувачів.

 Наразі триденні квитки на фестиваль Тернополя коштують 750 грн, пише “20 хвилин”.