Вівторок , 19.03.2024

Сутенерка, яка привезла до Тернополя запорізьких повій, покаялася і отримала мінімальне покарання

12750 грн штрафу заплатить сутенерка, яка пропонувала тернопільській поліції хабар за “сліпоту” у червні цього року.

За “кришу” жінка пропонувала платити їм або 50% від свого прибутку, або у суму від 1 до 9 з трьома нулями.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 7 вересня.

Нагадаємо, про цей випадок повідомляли правоохоронці. Йшлося про те, що жителька Запоріжжя зателефонувала 1 червня очільнику відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області і запропонувала зустрітись. А під час зустрічі запропонувала оплату за те, аби поліція заплющувала очі на її “бінес”.

Про спробу підкупу правоохоронець повідомив вище керівництво. Як результат — того ж дня поліція затримала сутенерку та “зустріла” на залізничному вокзалі її працівниць.

Як випливає із матеріалів справи, сутенерка — уродженка Маріуполя Донецької області Світлана О., має на утриманні двох неповнолітніх дітей. У 2016 році жінка уже притягувалась у Тернополі до відповідальності за ч.2 ст. 303 КК « Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією». Суд тоді затвердив угоду з прокуратурою про визнання винуватості і дав у підсумку 1,6 року умовно. На сьогодні судимість — погашена.

Друга кримінальна справа для неї завершилась схоже. Так, 21 червня 2018 року Світлана О. знову пішла на угоду про визнання свої винуватості із прокуратурою.

Вироком від 7 вересня суд затвердив її. Він, відповідно до угоди, визнав жінкою винуватою у злочині за ч.1 ст. 369 КК “Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі” та дав штраф — 12750 грн.

Ольга КРАВЕЦЬ

Читайте також:
У Тернополі сутенерка пропонувала поліцейському 50000 грн у місяць (ФОТО)