Субота , 18.05.2024

На Тернопільщині птахи помирають у пастці

Життя приблизно п’ятидесяти голубів — у небезпеці.

Про це у спільноті “Бучацькі справи” написала Оля Шалай. Вона на власні очі побачила, як на будинку побуткомбінату встановили захисну сітку від птахів. При цьому деякі голуби опинилися у пастці, приречені на голодну смерть.

“Доброго усім дня! Не можу не поділитися тим, що сьогодні мене просто обурило. У самому центрі міста спостерігала не дуже гарну картину: на даху будинку побуткомбінату встановили сітку – це щоб голуби не сідали і не засмічували прилеглу територію.

Але те, що майже півсотні голубів залишились в пастці, це нікого, швидше за все, не потурбувало! От мені цікаво кому прийшла в голову така не досить гуманна ідея? Це саме так ми прямуємо в Європу?” — зазначає дописувачка.

Думки коментаторів розділилися. Наприклад, Віталік Яскілкастверджує: “Щоб ви знали, по всій Європі, Англії та інших розвинених країнах, голуби вважаються шкідниками. Бо капостять більше ніж щурі, і сітки встановлюються всюди на будинках та історичних пам’ятках. Дивно чому на ратуші не встановили, бо як лив проливний дощ, то все гімно, за перепрошенням, стікало по стінах і вікнах. Поки зроблять низ, верх ратуші знов прийдеться фарбувати…”.

Проте більшість жителів Бучача, що відреагували на допис, зійшлися в єдиній думці: захисні сітки встановлювати можна, але попередньо подбавши про те, щоби не завдати птахам шкоди. Бо морити голубів голодом — то занадто жорстоко. І у тій же Європі людей за таке би оштрафували.

Джерело:“Голос”.