Неділя , 19.05.2024

У Трибухівцях п’яний водій “Мерседесу” скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

пиво за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 жовтня 2023 року у селі Трибухівці, що поблизу Бучача. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Долини водій автомобіля “Mercedes Benz” проявив неуважність та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Рено Меган”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Винуватець зіткнення залишив місце події і, як згодом виявилося, мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судовому засіданні водій “Мерседесу” визнав свою провину у вчиненні ДТП та залишенні місця ДТП, але не визнав провини у нетверезому керуванні транспортним засобом. Запевняв, що алкогольні напої вживав уже вдома після скоєння автопригоди. Втім, суд критично сприйняв ці пояснення.

Отож, у підсумку Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “Mercedes Benz” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також –
На Чортківщині 27-річний чоловік вдарив матір ножем у живіт