Понеділок , 29.04.2024

У Бережанському районі голосували за тих, хто перебуває на заробітках за кордоном

До чергової частини Бережанського райвідділу внутрішніх справ звернувся один з кандидатів на посаду сільського голови Потуторів.

вибориЧоловік заявив, що під час звірення списків виборців він виявив осіб, які брали участь в голосуванні, але, на його думку, цього зробити не змогли, адже на даний час перебувають за кордоном.

Міліціонери проводять перевірку в рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 158-2 ККУ, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.

Загалом же, за період підготовки та проведення виборів міліціонери зареєстрували 85 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з яких майже половина – під час процесу волевиявлення, в тому числі 8 – з кримінальними наслідками.

Зі слів заступника начальника обласного управління міліції Руслана Балика, найпоширенішими були порушення порядку голосування, пошкодження виборчих бюлетенів, проведення агітації в день виборів, хуліганства, поодинокі факти порушення таємниці голосування та підкупу виборців.