Понеділок , 29.04.2024

У Заздрості відбулася Божественна Літургія з нагоди 125-ліття від дня народження Йосифа Сліпого (ВІДЕО)

У п’ятницю, 17 лютого, у Заздрості, родинній садибі Патріарха Йосифа, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 125-ліття від дня його народження.

Богослужіння очолив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав. Йому співслужив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) та інші члени Синоду Єпископів УГКЦ, повідомляють у прес-службі Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ.

“Ми сьогодні соборно прибули до дому, де 125 років тому прийшов на світ Великий учитель і святитель нашої Церкви – Патріарх Йосиф Сліпий. У цій урочистій Літургії ми прагнемо подякувати за дар Великого мужа, провідника й учителя нашої Церкви й нашого народу, за дар етнарха, батька народу, який в часи переслідувань був його одиноким голосом. Прагнемо вклонитися цій святій подільській землі, цьому віруючому народу, який зродив, передав віру цьому Великому мужеві”, – такими словами розпочав своє проповідницьке слово Глава і Отець Блаженніший Святослав на Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди 125-ліття від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого в каплиці музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» у Заздрості на Тернопільщині.

Такими словами розпочав своє проповідницьке слово Глава і Отець Блаженніший Святослав на Архиєрейській Божественній Літургії з нагоди 125-ліття від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого в каплиці музейно-меморіального комплексу «Рідна хата» у Заздрості на Тернопільщині.

Участь в богослужінні взяли також:  Архиєпископ Ігор, Митрополит Львівський, Архиєпископ Володимир, Митрополит Івано-Франківський, владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Теодор, Єпископ-помічник Тернопільської архиєпархії, владика Богдан, Адміністратор Патріаршої курії, владика Йосафат, Екзарх Луцький, владика Василь, Єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії, владика Гліб, Апостольський візитатор для українців в Італії та Іспанії, владика Борис, Єпарх єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії.