П’ятниця , 26.04.2024

На прощі у Зарваниці побували близько 3 тисяч військових

18-20 вересня у Зарваниці провели сьоме Всеукраїнське військове паломництво військовослужбовців, учасників АТО та їх сімей.

ЗарваницяПротягом цих двох днів святе місце відвідало близько трьох тисяч військовослужбовців Збойних Сил України, МВС України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби надзвичайних ситуацій та Державної пенітенціарної служби України з усіх регіонів держави.

Розпочалося паломництво з молитви до Пресвятої Богородиці, після чого відбулася урочиста хода учасників до фігури Матері Божої. До всіх паломників з привітанням та наукою Божого слова звернувся головний капелан для українського війська від УГКЦ преосвященний владика Михаїл Колтун.

Владика є керівником Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

У рамках військового паломництва відбулась Хресна дорога. Кожен капелан проповідував під час однієї з 14 стацій, а військовослужбовці позмінно несли дорогою дерев’яного хреста. Паломництво завершилося Архієрейською Божественною Літургією.

Автор фото: Ігор Крочак