Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині виникли дві торф’яні пожежі

26 жовтня працівники ДСНС ліквідували дві пожежі в екосистемах.

торф1Зокрема, о 10:59 лановецькі рятувальники залучалися для ліквідації горіння не облікованих покладів торфу у с. Юськівці Лановецького району.

Пожежа виникла на відкритій території Юськовецької сільської ради, на площі орієнтовно 0,01 га. Ймовірна причина її виникнення – необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Матеріальні збитки встановлюються, повідомили у Тернопільському обласному управлінні ДСНС.

Також цього дня горів торф у с. Садки Шумського району. О 13:39 про дану пожежу повідомили на пункт зв’язку 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття вогнеборців спостерігалось горіння не облікованих покладів на відкритій території Садківської сільської ради на площі орієнтовно 0,002 га.

Пожежу оперативно ліквідовано. Як і у першому випадку до її виникнення призвело нехтування правил пожежної безпеки. Матеріальні збитки встановлюються.

У більшості випадків, причиною загорання торфовищ є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки та навмисні підпали. Виявити такі пожежі можна за характерним запахом гару, димом, що виходить з ґрунту.

 

Аби не трапилось біди, рятувальники Тернопільщини звертаються до всіх мешканців та гостей області, бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем та дотримуватись правил пожежної безпеки.