П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині новообраних депутатів запрошують у військкомати

Триває в області призов в Збройні сили України та формування загонів територіальної оборони.

катинський2В обласному військкоматі наголошують, що призовники під час проходження строкової служби не братимуть участі в зоні АТО.

І хлопці, покликані в армію, отримуватимуть грошову компенсацію. Втім, призовна кампанія виконана наразі не повністю, пише “Доба”.

– Підлягають призову трохи більше 300 чоловік. На сьогоднішній день планове завдання виконане на 60 відсотків. У нас залишаються відправки на цьому тижні. На наступному тижні будуть здійснюватись відправки до Національної гвардії та Державної служби спеціального транспорту, – каже обласний комісар, полковник, Володимир Катинський.

Він також зауважує, що в області є райони, в яких призов проходить недосконало.

–  Не всі райони виконали якісно план призову. Найгірший стан справ в Бучацькому, в Монастириському, в Ланівецькому, в Зборівському районах, в місті Бережани і в місті Тернополі.

Юнаки в зону проведення АТО не потрапляють, наголошує Володимир Катинський. Крім того, це перша призовна кампанія, коли строковики отримують від держави грошову компенсацію. Зокрема, дві мінімальні зарплати отримають хлопці при призові, а це 2572 грн., та ще одну мінімальну зарплату після звільнення зі служби в армії.

– Тому я не розумію відношення людей до патріотичного виховання молоді та підготовки молодих людей до захисту Батьківщини. Суть не в грошах. Згадайте, якими змужнілими з армії повертались батьки. У військових частинах здійснюється належне харчування і забезпечення. Я не бачив жодного схудлого строковика в армії, – дивується обласний комісар ігноруванню військового обов’язку.

Разом з тим, Володимир Катинський закликає новообраних депутатів зголошуватись в загони територіальної оборони, адже обранці підніматимуть авторитет, як власний, так і самим загонам.

– Якщо людина працює по різних депутатських чи господарських питаннях, то їй із задоволенням пропонується, щоб ввійти у склад загону територіальної оборони.

По-перше, це піднімається і рейтинг, і авторитет цих загонів. По-друге, визначається кістяк, тому що ці люди керівники-управлінці, які на місцях мають керувати, як цивільними справами, так і військовими.

Тому ми пропонуємо новим головам і депутатам сільських, селищних, районних рад прибувати у військовий комісаріат, проходити медичну комісію і входити у склад загонів тероборони.