П’ятниця , 26.04.2024

У голови Тернопільської ОДА заберуть одне крісло

Згідно із змінами до закону про державну службу забороняється суміщати посаду на держслужбі із депутатством навіть місцевої ради.

Барна6Очільник Тернопільської облдержадміністрації до Великодної неділі має визначитися зі своїм майбутнім.

1 травня вступає в дію нова редакція закону України “Про державну службу”, згідно з якою посада у держслужбі є несумісною з будь-яким депутатством.

На підставі цієї норми 28 квітня подав у відставку голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков, який надав перевагу депутатській діяльності в місцевій раді.

Джерела у “Білому домі” стверджують, що Степан Барна вчинить по-іншому: складе мандат та залишиться працювати на посаді голови ОДА, пише ЗЗ.

Якщо так станеться, то фракція порошенківців в облраді поповниться новим прізвищем. Ймовірно, мандат отримає 73-річний фермер Володимир Коваль. У рейтингу порошенківців він знаходиться нижче начальника обласного управління здоров’я Володимира Богайчука, однак на нього з 1 травня також поширюються норми закону “Про державну службу”.

Очевидно, що також складе депутатський мандат за списком “Батьківщини” начальник управління соцзахисту ОДА Вадим Боярський. На його місце у тимошенківців зайде директор зборівської філії заводу “Оріон” Іван Ярмолюк.

Також вибір між депутатством та держслужбою доведеться робити голові фракції ляшкістів в облраді Богдану Яциковському та голові тягнибоківців у міськраді Роману Навроцькому. Але, очевидно, обоє зроблять вибір на користь депутатської роботи.