П’ятниця , 26.04.2024

Троє тернополян фігурують у списках “чорної каси” Партії регіонів

Троє представників Тернопільщини – регіонал, нашоукраїнець та екс-бютівець, фігурують в списках отримувачів коштів із “чорної каси” Партії регіонів.

чорна-касаНагадаємо, вчора, 31 травня, нардеп із БПП Сергій Лещенко на “Українській правді” оприлюднив фрагменти записів із “чорної каси” Партії регіонів.

Як уже повідомлялося, у цих записах зазначено, що 27 вересня 2012 року регіонал Петро Гоч отримав 153 330 доларів США. У призначенні платежу вказано “Тернопільська область, серпень, аванс вересень”.

Проте, як виявляється, один з тодішніх лідерів регіоналів Тернопільщини не єдиний представник нашого краю, який присутній у списках отримувачів коштів з “чорної каси” Партії регіонів.

15 серпня 2012 року із “чорної каси” було виділено 395 062 доларів США. Отримувач  цих коштів – народний депутат України 6-го скликання із фракції “Наша Україна” Андрій Давиденко.

Давиденко є уродженцем Тернополя, у 2012 році він балотувався у Верховну Раду по Теребовлянському виборчому округу.

Тоді Давиденко програв вибори представнику БЮТу Михайлу Апостолу, який, до речі, теж фігурує у списках “чорної каси” регіоналів.

28 листопада 2012 року, тобто уже після парламентських виборів, які відбулися у жовтні, із “чорної каси”  було виділено 1 420 000 доларів США. У призначенні платежу вказано “Апостол (коаліція)”.

До речі, Михайло Апостол уже відрегував на цю інформацію на своїй сторінці у Фейсбуці, зазначивши, що сам не розуміє з якою метою недобитки Партії регіонів та аферисти і корупціонери “сфабулили” його прізвище до “чорної бухгалтерії” Партії регіонів.