П’ятниця , 26.04.2024

Туристичну родзинку Тернополя відремонтували

Розташований у центрі Тернополя тристоронній годинник відремонтували і він знову показує правильний час.

godynnykЗупинка тристороннього тернопільського годинника ніяк не пов’язана з аномальним снігопадом, повідомляють у прес-службі Тернопільської міської ради.

За словами майстра-годинникаря Олексія Бурнаєва, годинник снігу не боїться і горне його своїми відкритими стрілками.

«З початком снігопаду було помічено, що годинник почав дещо поспішати. Цю неточність комунальники спочатку щодня корегували за допомогою дистанційного радіокерування, не відкриваючи механізм. А коли випав сніг, у них було багато іншої роботи, і годинник відімкнули від підстанції, щоб не вводив в оману перехожих, – розповідає Олексій Бурнаєв. – Уже коли ми подивилися до механізму, то виявилося, що там просто загусло мастило».

Оскільки тернопільський годинник унікальний, досвіду, як часто проводити технічне обслуговування, не було. Відтак після зупинки стало зрозуміло, що його треба відкривати з періодичністю раз у два роки.

Нагадаємо, що тристоронній годинник у Тернополі встановив меценат у 2014 році на місці годинника, який там був за часів Австро-Угорщини.

Повна висота сучасної конструкції становить 6,45 метрів, колона має 4 метри, діаметр циферблату 1 метр, а сумарна вага годинника приблизно 100 кг.