Неділя , 28.04.2024

У центрі Тернополя так слизько, що можна розбити голову. Люди побоюються за бруківку (ФОТО)

Льодова арена просто неба працюватиме на головній площі міста усі новорічно-різдвяні дні. Одна година коштуватиме 20 гривень, прокат ковзанів – 30 гривень.   12Щоправда, не усі тернополяни радіють новорічній ковзанці. Її заливають просто на бруківку, і ковзанка продовжується за межами огорожі. Наразі заляли лише перший шар. – Мало того, що каток загороджує половину Театральної площі, так ще й може зіпсувати бруківку на Театральній площі, – каже тернополянин Олександр. – Варто було б зробити спеціальне покриття під лід.

Директор тернопільського туристичного центру Тарас Ковальчук, який був ініціатором ідеї, каже, що бруківка не постраждає.

– Зимою Театралка постійно знаходиться під кригою, снігом та дощем, і нічого бруківці не зашкодило, – каже Тарас Ковальчук. – Заливають ковзанку за відповідними технологіями. Відкриття буде уже найближчим часом, але усе залежить від погоди.

Ковзанка буде платною. Сеанс (50 хв) катання на ковзанці коштуватиме 20 грн. Для пільговиків, а саме для дітей до 6-ти років у супроводі батьків, воїнів АТО та їх дітей,  пенсіонерів катання буде безкоштовним. За оренду ковзанів додатково доведеться заплатити 30 грн – їх закупили лише сорок пар, тому можна приходити зі своїми, повідомляє “20 хвилин”.