П’ятниця , 26.04.2024

Небайдужих тернополян просять допомогти на лікування Володі Коваля

Дворічний Володя Коваль хворіє з народження і потребує термінового інтенсивного лікування за кордоном. У рідних хлопчика нема таких коштів, щоб повністю оплатити лікування, тож звертаються за допомогою усіх небайдужих.

“Наш старший син, Володя ( 2,5 рочки), хворіє з народження. Він не сидить, не ходить, не розмовляє. Лікарі були однозначні із «вердиктом», поставивши нашій дитині діагноз: двостороння туговухість ІІ-ІІІ ст., затримка статокінетичного та психомоторного розвитку, гідроцефальний синдром, синдром 1p 36. Ми, батьки, без упину боремося за можливість нашого сина ходити, розмовляти”. – розповідає мама хлопчика Олена Коваль.

Спочатку Володя пройшов медикаментозну терапію, потім – ЛФК, масажі, басейни, іпотерапію, відвідав реабілітаційні центри України, заняття для покращення інтелектуального розвитку.

У вересні 2016 року Володя пройшов курс реабілітації у варшавському центрі інтенсивної терапії «Олінек». Завдяки пройденій реабілітації наша дитина почала змінюватися «на очах». Тепер хлопчик може сидіти до 10 хв часу, практично без сторонньої допомоги. У дитини укріпилася спинка, поліпшилась опора на ніжки. Зараз йому набагато краще вдається брати в руки різні предмети, дитя навчилося складати пірамідку.

“Ми, батьки, природно, хочемо, щоб Володя нарешті зробив свої перші кроки самостійно. Щоб тішив світ своїм щебетанням. Щоб разом із молодшою сестричкою міг бавитися в різноманітні ігри… ” – говорить мама.

Лікарі ствердні у тому, що Володя має потенціал до ходьби, комунікації. Але головний  ворог зараз – це час. Поки Володя маленький, потрібно по максимуму вкладати в дитину.
Зважаючи на позитивні результати від реабілітації у Польщі, в травні 2017 р. заплановано чергову поїздку до центру «Олінек». Завдаток батьки уже заплатили, отже цьогоріч, з 8 по 26 травня, мають знову їхати за кордон.

Батьки щиро сподіваються до часу від’їзду назбирати необхідну суму. Проте, самим їм не впоратися.

Кожна реабілітація – це додатковий крок до повноцінного життя Володі, і батьки дуже сильно просять усіх небайдужих бути співчутливими і поборотися разом за здоров’я їхнього дитяти.

Якщо на це Ваші ласка і милосердя, допомогти Володі одужати можна фінансово, за номером картки «ПриватБанку» – 5168 7555 0228 4686, на імя його мами, Коваль Олени Остапівни. У разі необхідності номер телефону мами хлопчика – 068 225 01 74