Неділя , 28.04.2024

У Тернополі поховали маму двох дітей, яка померла після огляду лікаря

Похорон відбувся вчора, 25 січня. Сиротами залишилося двоє діток. А причину смерті 42-річної тернополянки тепер з’ясовують правоохоронці.

Нагадаємо, що працівники поліції відкрили кримінальне провадження за даним фактом.

20 січня, додому до жінки прийшла лікар, яка повинна була підтвердити групу інвалідності. Після огляду, який як стверджують родичі Ольги, лікар проводила доволі недбало, стан жінки погіршився: посиніли губи, з рота пішла піна.  Медик у свою чергу заявила, що нічого не потрібно робити, а коли хворій стане гірше викликати швидку допомогу.

Рідні викликали швидку, проте лікарі, які приїхали на виклик констатували смерть.

Про це у соцмережах повідомили депутати міської ради Андрій Шкула та Андрій Грицишин, до яких родичі померлої звернутися за допомогою.

“Вчора медпрацівниця прийшла до тернополяники додому аби оглянути (для підтвердження групи — жінка була лежачою). Почала огляд під час якого піднімала, перевертала, підгинала ноги. Хвора скаржилась на біль, просила припинити, казала що їй зле. Почали синіти губи та обличчя, з’явилась піна з рота. Медик різко припинила огляд і пішла. Рідні викликали швидку, проте медики, які приїхали, констатували смерть. Ситуацію бачили декілька свідків, серед яких і мама померлої та її діти”, – пише Андрій Шкула.

Рідні померлої жінки написали заяву в поліцію та прокуратуру зі скаргою на дії лікарки.