Неділя , 28.04.2024

Тернополяни курять у заборонених місцях

Поліція Тернополя взялась за курців. Патрульні поліцейські винесли 21 постанову за куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом.


Стаття 175(1). Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.

Куріння тютюнових виробів у місцях, де це заборонено законом, а також в інших місцях, визначених рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, – тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Довідка

Місця, де курити не можна:

Дитячі майданчики, місця дитягого відпочинку із комп’ютерними клубами, кінотеатрами та ігротеками включно, зупинки громадського транспорту та 50 м зона довкола них, ліфти, будинкові сходи та під’їзди багатоповерхівок, гуртожитки, підземні переходи, таксофони, церкви та 50 м зона довкола них, заклади освіти, охорони здоров’я, культури, фізкультури, спорту, офіси установ та комерційних оранізацій, що користуються найманою працею, заклади торгівлі включаючи торгові ряди, кіоски, ринки, ярмарки, оптові та дрібнооптові бази, магазини, зони відпочинку, включаючи парки, пляжі сквери, літні майданчики, спортивні споруди, органи державної влади та місцевого самоврядування

За інформацією міськради