Неділя , 28.04.2024

Житель Тернопільщини хоче до в’язниці, бо немає що їсти

Крадіжками рятується від голодної смерті 33-річний житель села Панівці Борщівського району. Чоловік уже двічі притягувався до відповідальності за майнові злочини на території району.

– Злодій бере все, що погано лежить, а при нагоді проникає на чужі господарства, – повідомив начальник Борщівського слідчого відділення Володимир Гуска.

Виносить усе – від посуду до більш цінних речей. З господарства одного фермера викрав три мішка зерна, у іншого сусіда забрав металеві труби. Усе це продає за безцінь. Крадій зізнається, що повинен красти, бо інакше помре з голоду, оскільки роботи в селі немає. Він навіть не проти сісти за скоєне до в’язниці, але суд щоразу призначає лише громадські роботи.

Востаннє в поле зору правоохоронців борщівчанин потрапив 28 березня. До поліції із заявою про крадіжку звернулася жителька села Панівці. Жінка повідомила, що з її літньої кухні невідомий в ніч з 27 на 28 березня викрав посуд та відро.

У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід злодія. Допоміг їм у цьому службовий собака. Як виявилося крадій – сусід потерпілої. Він у скоєному зізнався. Посуд встиг продати знайомій за 150 гривень.

Чоловікові інкримінують статтю 185 частина 3 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло.