П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі в «Укрзалізниці» організували величезну аферу з мобільним зв’язком (ФОТО)

Викрили працівників «Укрзалізниці», які несанкціоновано втручались у телефонний зв’язок міжнародних абонентів і завдали збитків операторам на 250 тис. грн.

Як повідомили у прес-службі прокуратури області, троє залізничників здійснювали перемаршрутування міжнародного телефонного трафіку в обхід міжнародних центрів комутації.

«Завдяки використанню спеціальних програм і комунікаційного обладнання транспортної компанії, зловмисники забезпечували підміну оригінальних номерів абонентів і видавали міжнародний телефонний трафік за місцеві телефонні розмови», – розповіли у прокуратурі.

За попередніми оцінками фахівців, лише з початку року працівники залізниці завдали своїми діями збитків операторам зв’язку на понад 250 тис. грн.

Під час обшуків у робочих кабінетах і помешканнях підозрюваних силовики вилучили комп’ютерну техніку, документи «чорної» бухгалтерії, дві сотні SІМ-карток, електронні пристрої для з’єднання в обхід системи мобільних операторів, банківські картки.

Вирішується питання зняття інформації з центрального сервера цифрового зв’язку «Укрзалізниці» Тернопільської дистанції колії, на якому міститься історія незаконних підключень і електронні носії даних.

Злочин викрили спільно з управлінням Служби безпеки України в області та поліцією.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, систем та комп’ютерних мереж) КК України.