П’ятниця , 26.04.2024

Збірна України перемогла Косово у відбірному матчі Чемпіонату світу (ВІДЕО)

У п’ятницю, 6 жовтня, національна збірна України з футболу провела свій черговий матч відбірного циклу Чемпіонату світу 2018.

Підопічні Андрія Шевченка в гостях (матч відбувся на нейтральному стадіоні в Албанії – ред.) протистояли команді Косово і перемогли з рахунком 2:0.

З перших хвилин зустрічі українська збірна заволоділа ініціативою і у першій половині зустрічі створила кілька хороших моментів біля воріт суперника. Однак забити вдалося тільки у другому таймі.

На 60-ій хвилині Коноплянка виконав відмінну передачу на Гармаша, але той трішки не дотягнувся до м’яча. Щоправда, м’яч влучив у голову косовського захисника і зрикошетив у ворота – 1:0.

А на 87-ій хвилині Ярмоленко подвоїв результат. Українці розіграли чудову комбінацію, Степаненко скинув м’яч під удару Ярмоленку і той від щирого серця вколотив його у сітку воріт суперника – 2:0 і це вкрай важлива перемога для збірної України.

У двох інших матчах групи І зафіксовані такі результати. Збірна Туреччини вдома поступилася команді Ісландії з рахунком 0:3. А хорвати зіграли вдома з командою Фінляндії у нічию 1:1. Причому фіни зрівняли рахунок лише на 90-ій хвилині зустрічі.

Таким чином, за тур до завершення групового етапу у групі І лідирує збірна Ісландії – 19 очок. У збірних Хорватії та України по 17 очок. У Туреччини 14 очок і ця команда уже втратила шанси у боротьбі за путівку на фінальну частину.

Дуже схоже на те, що збірна Ісландії посяде перше місце у групі – в останньому турі “вікінги” вдома приймають Косово.

А ось за друге місце збірні України та Хорватії поборються в очному поєдинку, який відбудеться 9 жовтня.

Причому українській команді потрібно тільки перемагати в заключному матчі.

Нагадаємо, переможець групи напряму потрапляє на фінальну частину Чемпіонату світу. Команда, яка посяде друге місце у групі, боротиметься за путівку у стикових матчах.