П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільщині терорист вимагав у людей гроші, підриваючи на їхньому подвір’ї “бомби” (ВІДЕО)

Кримінальне провадження, над яким працювали майже рік. Правоохоронці Тернопільщини затримали підозрюваного, який скоював вибухи біля приватної оселі у Байківцях та вимагав у господаря дому гроші. Поліцейські працювали дуже обережно, аби затримати злочинця. Відомо, що за подібні вчинки він вже відбував покарання.
Вісім вибухів зафіксували правоохоронці минулого року біля одного з приватних помешкань у селі Байківці. У будинку проживав чоловік з дружиною, їх донька з чоловіком і дитиною. Кожен із вибухів ніс небезпеку для мешканців. Спочатку це були, ймовірно, петарди. Потім з’явились факти вибухів вибухових предметів з дистанційним керуванням з уражаючими елементами, йдеться в сюжеті TV-4.

– Фігурант, який вимагав в потепілого через різні способи завуальовані кошти. І постійно підривав предмети лякаючи потерпілого. Він вимагав, отримав частину коштів перед затриманням, і під час затримання, він був затриманий на передачі 1300 доларів США, – розповідає начальник ГУНП Тернопільської області Олександр Богомол.

10 січня цього року поліцейські затримали підозрюваного – мешканця Тернополя. Під час обшуку у нього було виявлено цілий арсенал зброї та боєприпасів. Чоловікові повідомили про підозру за хуліганство, пов’язане з вимаганням коштів. Відомо, що у нього кримінальне минуле.

– Злочинець, який в 2001 році також на території області вчиняв підриви з метою вимагання коштів. Він отримав був реальне позбавлення волі. Це були випадки, якщо випам’ятаєте, біля родини, коли було підірвано декілька автомобілів. І до будівельників, які займались будівництвом, була вимога про передачу 10 тисяч доларів, – каже олександр Богомол.

Підозрюваному обрано запобіжний захід – взяття під варту без визначення розміру застави. Йому загрожує позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.