П’ятниця , 26.04.2024

“Я Рубай і все життя рубав з плеча”: у ПФЛ здивовані рішенням керівництва тернопільської “Ниви”

У ПФЛ неприємно здивовані раптовим рішенням керівництва тернопільської “Ниви” про зняття команди з чемпіонату.

Президент Професіональної футбольної ліги Сергій Макаров розповів FootBoom про зняття з турніру одеської “Жемчужини” і тернопільської “Ниви”.

– Сергію Дмитровичу, сумні новини, що надійшли з Одеси і Тернополя, застали вас зненацька? Чи не були готові до такого повороту подій?

– Давайте по порядку. Зі стану “Жемчужини” тривожні дзвіночки почали надходити ще взимку, але нам тоді вдалося знайти порозуміння з власником клубу Олександром Деменчуком і команда продовжила виступи. Шкода, звичайно, що чемпіонат не дограли, залишалося лише три туру.

Я всіляко намагався переконати пана Деменчука не робити таких радикальних кроків, але він пояснив своє рішення тим, що фактично залишився один на один з проблемами, які, на жаль, не мають нічого спільного з фінансами.

Щоб ви розуміли всю серйозність ситуації, “Жемчужина” не просто знімається з чемпіонату першої ліги, але і ліквідується як юридична особа.

А от рішення про зняття з турніру другої ліги “Ниви”, зізнатися, мене неприємно здивувало. Останньою краплею, що переповнила чашу терпіння керівників “Ниви”, стало упереджене, на їхню думку, суддівство в матчі з ФК “Агробізнес”.

Розмовляв з президентом тернополян Степаном Рубаєм, попросив не ухвалювати емоційних і поспішних рішень, все гарненько обміркувати. Він відповів, мовляв, я Рубай і все життя рубав з плеча.

У будь-якому випадку, за “Ниву” ми ще поборемося. Крапку в цій справі не поставлено. А ось коротка історія “Жемчужини”, як це не сумно, закінчена. Професіональна футбольна ліга зробила все, щоб зберегти одеську команду, але, на жаль, і ми не всесильні…

Джерело: pfl.ua