П’ятниця , 26.04.2024

Налякали, простили, відпустили: депутатка два роки не подавала е-декларації

Депутатка Золотопотіцької селищної ради два роки не подавала е-декларації. За такі дії жінка отримала кримінальне провадження та потрапила на лаву підсудних.

Однак справа закінчилась пшиком — суд закрив її у зв’язку з дійовим каяттям.

Фігурантка справи — депутатка Ольга К. Вона не подала у період з 1 січня 2017 року по 1 травня 2017 року щорічну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016 рік, шляхом заповнення такої на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції. Також не подала у період з 1 січня 2018 року по 1 квітня 2018 року щорічну декларацію за 2017 рік.

У суді вона свою вину визнала та погодилась з усіма доказами, зібраним досудовим слідством. Не досліджував їх і суд. Також обвинувачена заявила клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження щодо неї за ст. 366-1 КК України “Декларування недостовірної інформації”у зв’язку із дійовим каяттям на підставі ст. 45 КК України, оскільки вона вперше притягається до кримінальної відповідальності за злочин невеликої тяжкості, щиро покаялась та активно сприяла розкриттю злочину.

Прокурор проти задоволення клопотання не заперечив. Мовляв кримінальне провадження слід закрити у зв’язку з дійовим каяттям. Суд прислухався. Він постановив звільнити депутатку від кримінальної відповідальності, а саме провадження — закрити, про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 16 листопада.

Ольга КРАВЕЦЬ