Вівторок , 19.03.2024

Степан Барна привітав Настю Бачинську з бронзою на юнацьких Олімпійських іграх

За тобою «золоте» майбутнє українського спорту, – Степан Барна привітав Настю Бачинську з бронзою на юнацьких Олімпійських іграх

Неодноразова учасниця всесвітніх олімпійських змагань, призерка та переможниця різних конкурсів, дворазова бронзова призерка ІІІ юнацьких Олімпійських ігор – цей перелік ще можна продовжувати, адже 15-річна тернополянка Анастасія Бачинська має дуже великі успіхи та перспективи у її рідному виді спорту – гімнастиці.

Саме завдяки своїй впертості та наполегливості їй вдалося досягти таких чудових результатів і здобути дві бронзи у змаганнях із вільних вправ та багатоборства на Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі, які відбулися в жовтні цього року.

Привітав Настю, її батьків та тренера із заслуженими медалями, й голова ТОДА Степан Барна. Він подякував їй за те, що приносить славу Україні, українському спорту і Тернопіллю.

«Це рідкість, – каже Степан Барна. – Бо сьогодні набагато популярніше сидіти в барі, аніж віддаватися спорту і бути прикладом для наслідування для молодих людей. І нам дуже приємно, що ти в Буенос-Айресі на ІІІ юнацьких Олімпійських іграх стала призеркою змагань з гімнастики».

«Вірю в те, що в тебе ще буде багато здобутків, і ти надалі приноситимеш нам ще не одну медаль. За тобою не тільки бронза і срібло, а й – «золоте» майбутнє українського спорту. А ми у свою чергу будемо підтримувати, допомагати та мотивувати», – зазначив Степан Барна.

Про те, що Настя дуже по-дорослому ставиться до гімнастики і для неї дуже важливо представляти Україну, Тернопільщину на міжнародних змаганнях, розповіла мама спортсменки Наталя Бачинська.

«Жіноча спортивна гімнастика вже давно не виходила в фінали, не займала призові місця і для Насті зараз велика честь піднятися на п’єдестал. А коли грає український гімн і піднімається український прапор – то це неймовірні відчуття. Ми пишаємося своєю дитиною. Знаємо, що в неї великі плани і велике майбутнє і ми її у цьому підтримаємо», – поділилася емоціями пані Наталя.

Саме Настя також зізналася, що відвідала уже багато країн, але в Аргентині їй дуже сподобалося. Каже, що емоції неймовірні і їх дуже багато.

Додамо, що в ІІІ юнацьких Олімпійських іграх взяли участь 3 998 спортсменів із 206 країн світу. Україну представляли 55 атлетів. Анастасія Бачинська була єдиною представницею Тернополя в олімпійській команді.