П’ятниця , 26.04.2024

Суд оштрафував телефонних шахраїв, які видурювали гроші у пенсіонерів

По 1700 грн штрафу заплатять двоє шахраїв, які допомогли “невстановленій слідством особі” розвести на гроші тернопільських пенсіонерів.

“Невстановлена особа” телефонувала та повідомляла про ДТП з онуками та можливістю зам’яти справу, а двоє “помічників” уже безпосередньо приїжджали до обдурених людей за грішми.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 15 лютого 2019 року. Фігуранти справи, як випливає з її матеріалів, раніше неодноразово судимі уродженці Запорізької та Харківської областей – Ярослав К. та Дмитро С.

Так, 30 жовтня 2018 року перший з них, представившись правоохоронцем, забрав 6800 грн та 300 доларів у пенсіонерки, якій попередньо “невстановлена особа” зателефонувала, повідомила про скоєне онуком ДТП та можливістю відкупитись.

А 31 жовтня уже обоє фігурантів справи навідались до ще одного тернопільського пенсіонера, якому попередньо зателефонувала “невстановлена особа” та повідомила про ДТП. Перший з фігурантів – стояв у під’їзді, другий – піднявся у квартиру і, представившись працівником прокуратури, забрав 12 000 грн .

Надалі обоє чоловіків пішли на угоду про примирення із потерпілими – такі сторони уклали 11 лютого та відшкодували завдану шкоду. А вже 15 лютого суд їх затвердив.

Зокрема він визнав обох винуватими у злочині за ч.2 ст. 190 КК “Шахрайство” та присудив узгоджене в угодах і покарання – 1700 грн штрафу. Також суд звільнив обох з-під варти прямо у залі суду.

Наразі вирок законної сили не набрав. Він може бути оскаржений до Тернопільського апеляційного суду через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом 30 днів з дня його проголошення.

Ольга КРАВЕЦЬ