П’ятниця , 26.04.2024

Особливості палива для піролізного котла

Газогенераторні (піролізні) котли на твердому паливі набувають все більшого поширення в Україні.

З огляду на високий коефіцієнт корисної дії та невисоку витрату палива це зовсім не дивно. До того ж асортимент та кількість виробників в котлів такого типу в магазині https://pelletshome.com.ua/piroliznie-kotly/ дуже широкі. Втім, перед купівлею опалювального обладнання слід дізнатись про основні його особливості та особливості палива, яке має використовуватись.

Особливості піролізного котла

Як не дивно, у піролізного твердопаливного котла більше спільного з газовим опалювальним обладнанням, ніж з іншими видами твердопаливних котлів. Такий висновок можна зробити, якщо звернути пильну увагу на процес горіння. Він відбувається не так, як у більшості котлів.

купити котел

По-перше, в основному всередині піролізного котла горить не сама деревина, а газ, який виділяється з неї в процесі тління. По-друге, процесом горіння курувати так само легко, як і у випадку з газовим котлом — чітке дозування повітря в основну камеру згоряння дозволяє дуже точно виставляти бажану температуру горіння, виходить, що так само точно можна регулювати температуру в приміщенні.

Власники піролізного обладнання визначили низку переваг таких котлів:

  1. Паливо згорає повністю, рештки майже не лишається. Це говорить про економність обладнання.
  2. Дуже високий коефіцієнт корисної дії обумовлено високою температурою горіння в основній камері. Це призводить до більш ефективного прогріву теплоносія.
  3. Рівень шкідливих речовин у продуктах згоряння палива менше майже у чотири рази, ніж у звичайного твердопаливного котла.
  4. В економному режимі завантаження палива можливо проводити навіть раз на кілька діб.
  5. Очищення котла відбувається рідко через дуже малу кількість відходів.
  6. Можливість використання процесорної автоматики дозволяє регулювати потужність котла у дуже широкому діапазоні, починаючи від 25-30% потужності та до максимальної.

Паливо для піролізних котлів

котел, купити

Теоретично газогенераторний котел може працювати на будь-якому виді органічного палива — це вугілля, брикети з торфу тощо. Але практика доводить, що найбільш ефективним виявилось використання саме деревини, звичайних дров, які доступні в будь-якому регіоні України.

Рекомендована вологість дров — близько 20%. Втім, котел працюватиме також на більш вологому паливі, геть до 45% вологості. Довжина поліна зазвичай складає 40 см, а діаметр не більше ніж 200 мм. При цьому разом з дровами можна використовувати будь-які відходи та утилізовувати органічне сміття.