Вівторок , 19.03.2024

Як зрозуміти, що новий сексуальний партнер вам не підходить

Перший секс з новим партнером майже завжди відрізняється від того, що ми намалювали у своїй уяві.

секс, партнер

Він занадто короткий, занадто нудний, навіть може взагалі не статися – в процесі один з вас захоче все припинити, розповіла сексолог Тетяна Мулявко.

Додає проблем те, що до моменту першого сексу люди знаходяться ще не в настільки довірчих стосунках, щоб заздалегідь все обговорити.

Але є маркери, які говорять, що і другий, і п’ятий, і десятий секс буде поганим:

  1. Уникнення контрацепції.
  2. Ігнорування невербальних сигналів. Сказати “ні” не завжди просто. Але якщо ви наполегливо прибираєте руку, стискаєте ноги, відвертається, а партнер це ігнорує, то він чинить насильство.
  3. Ігнорування слова “ні”.
  4. Неадекватна реакція на розмови про секс. Буває, що партнер ніяковіє або соромиться – це нормально. А ось злість, роздратування, насмішка – це за гранню.
  5. Оцінювальні коментарі. “Так, розтяжка у тебе не дуже”, “Ми з колишнім могли годинами займатися сексом, а ти вже втомився …” Не треба терміново намагатися реабілітуватися в очах партнера. За цими словами лежить бажання зробити вам боляче і змусити танцювати під свою дудку.

Ну й орієнтуйтеся по своїх відчуттях. Буває, що все пройшло ніби добре, але дзвіночок усередині тривожний. Так може і не варто давати другий шанс?