П’ятниця , 26.04.2024

Мосійчук знайшов судимість у “Слуги народу” з Тернополя

Ще в одного “Слуги народу” знайшли судимість – народний депутат від Тернополя Андрій Богданець нібито у 2014 році був визнанний винним у хуліганстві та умисному нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості і був засуджений до 2 років обмеження волі з випробувальним терміном в один рік.

Андрій Богданець, Слуга народу

Про це розповів колишній народний депутат від “Радикальної партії” Ігор Мосійчук у своєму Telegram-каналі.

Екснардеп також оприлюднив посилання на судовий вирок у справі, хоча в ній не згадується прізвище Богданця, пише Depo.ua.

Богданець Андрій Володимирович – член Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики, голова підкомітету з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі,  родом з смт Рокитне, Рівненської області.

36 років. Закінчив факультет комп’ютерних технологій Тернопільського національного економічного університету в 2006, а з 2014 працює заступником генерального директора ПрАТ “Птахофабрика Тернопільська”.

В тому ж році Богданець вступив до лав батальону “СІЧ”, підпорядкованого МВС і поїхав в АТО.

За інформацією “Чесно” в 2015 році балотувався у депутати Великогаївської сільської ОТГ (Тернопільський район Тернопільської області) як безпартійний самовисуванець по 25 округу (с.Товстолуг). В Раду він пройшов по 163 округу (м.Тернопіль) від партії “Слуга народу” як безпартійний і став членом однойменної фракції.

Богданець, кримінал, Мосійчук

Преса пов’язує Андрія Богданця з Петром Сачиком – відомим тернопільським “яєчним” бізнесменом.

Про те, що Богданець має проблеми з законом, преса написала ще в липні 2019 року. Зокрема, видання “Думай” стверджує, що він не платить аліментів і ще пише про те, що він був притягнутий до кримінальної відповідальності за статтею 121 за та статтею 196 Кримінального кодексу України. Ці судимості нібито були зняті та погашені лише у 2015 році.

Про яку справу може йти мова, дізнаємося з вироку.

Згідно з цим документом, 18 листопада 2014 року близько 16 години обвинувачуваний, знаходячись на проїзній частині дороги навпроти будинку № 14 по вулиці Дівочій у Тернополі, без видимої причини вдарив кулаком в обличчя потерпілого, спричинивши тим самим тілесні ушкодження середньої тяжкості. Потеплілий отримав закриту черепно-мозкову травму у вигляді переломів лівої виличної кістки, передньої і зовнішньої стінок лівої верхньощелепної пазухи, з крововиливом у її порожнину, та виличного відростка лівої скроневої кістки, розходження лівого клиновиличного шва ; забою м’яких тканин лівої половини обличчя і струсу головного мозку.

Обвинувачуваний пояснив свої дії тим, що потерпілий порушив правила дорожнього руху, чим створив аварійну ситуацію. За це обвинувачуваний один раз умисно вдарив потерпілого кулаком правої руки у ліву частину обличчя, розвернувся та пішов. Потерпілий в свою чергу показав, що ПДР не порушував, а обвинувачуваний почав з ним конфлікт безпричинно і вдаривши, залишив його на місці події.

Внаслідок таких незаконних дій потерпілому були спричинені середньої тяжкості тілесні ушкодження, упродовж тривалого часу він лікувався і на момент винесення вироку все ще відчував головний біль. Потерпілий зажадав стягнути з обвинувачуваного 200 тисяч гривень спричиненої моральної шкоди, а на позбавленні волі не наполягає.

Обвинувачуваний повністю визнав вину і розкаявся. Попросив не карати суворо, адже він утримує двох малолітніх дітей 2003 та 2005 років народження і воював в АТО, в складі  взводу № 1 БПСМОП “Січ” підпорядкованого Головному УМВС України в м. Києві, в період з 13 березня 2015 року по 20 квітня 2015 року в містах Слов’янськ, Курахове та селі Піски Донецької області.

Зрештою суд виніс вирок – перерахувати департаменту фінансів Тернопільської обласної державної адміністрації 4180 гривень, затрачених на лікування потерпілого, виплатити потерпілому 6 тисяч гривень моральної шкоди.

Також йому присудили покарання у вигляді двох років обмеження волі і звільнили від відбування зазначеного покарання з іспитовим терміном в один рік. Вирок було винесено в 2015 році.

Нагадаємо, 22 листопада у мережі оприлюднили вирок народному депутату фракції “Слуга народу” Роману Іванісову, який, як нещодавно з’ясувалося, був засуджений у справі про зґвалтування.

Напередодні ексзаступник голови Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов опублікував нібито витяг із помилування Романа Іванісова.