Вівторок , 19.03.2024

Носіть трусики правильно: 7 корисних порад для жінок

Жінки завжди ретельно підходять до вибору нижньої білизни жінки, але досить часто в першу чергу вони звертають увагу на зовнішній вигляд – наявність мережива, колір тканини, приємність на дотик тощо.

трусики жіночі

Однак слід пам’ятати одну річ – не завжди те, що гарно виглядає, є корисним для здоров’я. Та навіть більше. Іноді невдалий вибір спіднього одягу може спричинити хвороби інтимної зони.

Отож, пропонуємо Вашій увазі 7 корисних порад лікарів, які стосуються вибору жіночої білизни.

  1. Не захоплюйтесь стрінгами.

Міні-трусики стрінги виглядають дуже сексуально, але користі для жіночого організму від них насправді мало. Часте захоплення стрінгами може навіть спричинити проблеми зі здоров’ям, адже такий тип білизни слабо захищає від потрапляння бактерій до організму людини. Якщо Вам складно обходитися без стрінгів, тоді варто хоча не спати у них.

  1. Краще котон, аніж шовк.

Мереживо і шовк – це звісно ж еротично і спокусливо, але не здорово. Медики радять таку білизну обирати хіба що для особливих інтимних моментів. А от на повсякдень краще користуватися тканиною, яка дихає. Наприклад, бавовна. Вона корисна для тіла, гігієнічна і проста у користуванні. То чому б їй не надавати перевагу?

  1. Після тренування змініть білизну

Після заняття спортом варто знімати з себе не тільки спортивний костюм. Тепле і вологе середовище сприятливе для бактерій. Тому лікарі вважають, що після інтенсивних фізичних навантажень, необхідно змінити увесь одяг, в тому числі й трусики.

  1. Табу на ароматизовані засоби для прання.

У жіночій гігієні важливе значення мають найдрібніші моменти, в тому числі і прання нижньої білизни. Ароматизовані засоби для прання пом’якшують одяг та надають йому приємного запаху. Але ці ароматизатори можуть викликати подразнення інтимної зони, де шкіра є найбільш чутливою. Тому для нижньої білизни краще все ж таки використовувати миючі засоби без додаткових запахів.

  1. Заховайте затісну білизну

Правильний вибір розміру білизни має важливе значення не тільки з точки зору зручності та комфорту, але й здоров’я жінки. Вагінальні інфекції та висип можна підхопити навіть у випадку, якщо користуватися тісною білизною. Тому уважно придивіться до свого тіла – якщо трусики залишають сліди на шкірі, то це привід для того, щоб таку білизну заховати подалі від себе.

  1. Щодня свіжа білизна.
    Ідеальним середовищем для бактерій є нечиста білизна. І не врятує навіть якщо дехто додумався одягнути трусики навиворіт. Тому ніколи не одягайте одну і ті ж спідню білизну два дні поспіль. Живіть за принципом: свіжий день і свіжі трусики.
  2. Спіть без трусиків.
    Попрілості, подразнення та шкірні інфекції – усе це може бути наслідком того, що шкіра в інтимних місцях постійно покрита тканина. А ще гірше, коли тканини щільні – тоді волога накопичується в інтимній зоні, створюючи там ідеальні умови для розмноження бактерій. Тому на час сну звільняйте своє тіло від трусиків. Спіть у піжамі, нічній сорочці або й взагалі голяка.