П’ятниця , 26.04.2024

Секс під час вагітності: 7 найкращих поз

Статеві стосунки під час вагітності не приносять шкоди ні плоду, ні вагітній. Тому при бажанні сексом можна займатися у цей період, але з обережністю.

секс під час вагітності

Для зручності та безпечності сексологи рекомендують такі найкращі для заняття коханням з вагітною:

1. “Місіонерська поза” буде актуальна впродовж перших трьох місяців. Хоча можна і далі користуватися цією позицію, головне щоб партнер не тиснув жінці на живіт. А для більшої зручності можна підкласти подушку жінці під куприк.

2. “Пані зверху” – ця позиція буде актуальна впродовж усіх дев’яти місяців вагітності. У такий спосіб жінка має можливість контролювати глибину проникнення та уникати притискання живота.

3. Поза “лежачи на боці, чоловік позаду” особливо зручна на останніх місяцях вагітності. Проникнення не надто глибоке і не викликає дискомфорту.

4. “Доггі-стайл” дуже подобається чоловікам, оскільки дозволяє входити глибоко і бачити увесь процес. Вагітність – це якраз той період, коли жінку легше схилити до інтиму саме в такій позі. Щоправда, варто бути обережним і слідкувати за тим, що не завдавати дискомфорту партнерці. Для більшої зручності можна покласти подушку під живіт жінки.

5. Ще один варіант“лежачи на боці, під кутом і обличчям один до одного” – у такий спосіб вдається уникати натиску на животик. Для зручності можна покласти подушку під сідниці партнерки.

6. “Сидячи в кріслі обличчям один до одного” –у цій позі важливе значення має стійке і широке крісло.

7. “На краю ліжка” – жінка лягає так, щоб куприк знаходився на краю ліжка. Чоловік перебуває на колінах, або стоячи, в залежності від висоти ліжка.

У всіх випадках слід уникати різки рухів та не варто боятися використовувати гелі для інтимної близькості.

Джерело: Панорама