П’ятниця , 26.04.2024

Відомий політик з Тернопільщини пройшов до Закарпатської облради від ОПЗЖ

Уродженець Тернопільської області Владислав Каськів обраний депутатом Закарпатської обласної ради.

Колишній керівник Держінвестпроекту та один із лідерів Помаранчевої революції Владислав Каськів, який фігурував у низці гучних скандалів, пов’язаних із розкраданням держкоштів, пройшов до Закарпатської обласної ради від проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя».

Згідно із даними ЦВК, Каськів пройшов до облради під шостим партійним номером. На шостому окрузі в Хустському районі за нього проголосував 481 виборець. У графі відомостей про кандидата пише, що він безпартійний, має вищу освіту, є приватним підприємцем та проживає у Києві.

Як зазначає «Укрінформ», на початку виборчої кампанії на Закарпатті представники ВО «Свобода» вимагали зняти з реєстрації Каськіва. За їхніми словами, на той момент він був членом політичної партії «Пора», а не ОПЗЖ, від якої висувався, що суперечить виборчому кодексу.

Владислав Каськів народився 1 грудня 1973 року у селищі Мельниця-Подільська Борщівського району Тернопільської області. Він активний учасник та один із лідерів Помаранчевої революції, колишній координатор громадської компанії «Пора». Після революції був радником третього президента України Віктора Ющенка. З 2007 року народний депутат від фракції блоку «Наша Україна – Народна самооборона».

За часів режиму Януковича, до команди якого він перейшов після його перемоги, Каськів був головою Держінвестпроекту. За даними МВС, під його керівництвом це агентство розікрало кілька сотень мільйонів гривень. Самого Каськіва ГПУ звинуватило у розкраданні держкоштів в розмірі 7,5 млн грн.

У березні 2016 року поліція оголосила Каськіва у розшук. Його затримали на Панамі та екстрадували. Після внесення застави його відпустили, оскільки він компенсував завдані державі збитки.

Каськова із Закарпаттям пов’язує ідея Олімпіади на Боржаві, яку він проштовхував за часів Януковича. Свого часу Каськіва та його оточення звинувачували у масовій скупці земель на Боржавських полонинах.

Зараз на Закарпатті реінкарнують ідею Олімпіади на Боржаві, у межах Пилипецької ОТГ у Міжгірському районі. За новим районуванням Міжгірський район входитиме до нового Хустського району, від якого балотувався та пройшов в облраду Каськів.

Читайте також:
До Тернопільської обласної ради пройшли 6 партій – список депутатів