П’ятниця , 26.04.2024

Негода на Тернопільщині: повалені дерева, знеструмлені села та штормове попередження

На Тернопільщині сьогодні, 2 серпня, люди ліквідовують наслідки негоди. Проте рятувальники та синоптики радять готуватися до гіршого.

гроза, літо

Як уже повідомлялося раніше, в самому обласному центрі сильний вітер вночі поламав дерева, багато гілля пошкодило автомобілі. Проте, на щастя, під час інциденту ніхто з людей не постраждав.

Схожа ситуація була й в області. Так, у селі Великі Бережці та у Великогаївській громаді дерева повалило на проїжджі частини. Через це деякий час був обмежений рух автотранспорту.

Також, як повідомляють на сайті ДСНС України, на Тернопільщини через сильний вітер без електроенергії залишилося 44 населених пункти.

На цьому негода не зупиниться. Так, на сьогодні, 2 серпня, працівники Укргідрометцентру майже по всій території України, зокрема, й на Тернопільщині, оголосили штормове попередження. В області слід очікувати грози, шквали та навіть град.

Синоптики та рятувальники завчасно просять людей подбати про своє рухоме та нерухоме майно, уникати дальніх поїздок та не виходити з дому під час негоди.

Христина СЛОТА

повалені дерева на Тернопільщині

повалені дерева

негода на Тернопільщині

штормове попередження