П’ятниця , 26.04.2024

На Тернопільському ставі гратиме хокей вся Україна

Змагання з хокею «Ternopil HockeyClassic» проведуть 28-29 січня на Ставі. У турнірі візьмуть участь команди із Тернопільщини, Кривого Рогу, Одеси, Києва, Луцька, Львову та інших міст країни.

Такі змагання у нашому місті планують проводити традиційно, адже зручне географічне розташування і розміри Ставу дозволяють розвивати даний вид спорту.

Змагання «Хокей на озері» – це різновид класичного хокею, але з декількома важливими відмінностями: відсутні борти, що захищають, немає воротарів і гра проводиться на відкритому повітрі, на замерзлому озері чи річці. Спрощені правила направлені на зменшення силової боротьби і сили кидків, збільшення вміння володіння шайбою, передачі чіткого пасу і високого навику катання на ковзанах. Це дає можливість залучити більше молоді в спорт, показавши їм, що є доступні форми хокею.

До слова, так роблять в Північній Америці на змаганнях «U.S. POND HOCKEY CHAMPIONSHIP». Про популярність змагань свідчить їх грандіозність: більше ніж 1500 учасників, які грають на 25 льодових майданчиках.

Такі змагання відбудуться у нашому місті уже вдруге. У 2013 році на Тернопільському ставі зафіксували рекорд України – за облаштування найбільшої за площею ковзанки в Україні Тернопільській міській раді вручили Диплом Книги рекордів України, повідомляє “20 хвилин”.