Субота , 27.04.2024

Працівники поліції закликають тернополян не спілкуватись із «банківськими працівниками»

В області щодня реєструють все більше випадків телефонного шахрайства. Через власну необережність місцеві жителі втрачають десятки тисяч гривень.

Аферисти придумують різні способи, як «розвести» довірливих громадян.

За минулу добу двоє мешканців області потрапило в шахрайську пастку псевдобанкіських працівників. Жителі області продовжують довіряти незнайомцям по телефону та віддавати гроші аферистам.

На 1400 гривень обшахраювали мешканця райцентру Бережани. З картки «Ощадбанку шахрай перевів увесь залишок на інший рахунок а допоміг йому у цьому сам власник картки. Повірив у брехню з заблокуванням картки, та зміною паролей.

Понад 4000 тисячі гривень втратив і мешканець Лановеччини. Він власноруч, за вказівками афериста, перевів на невідомий рахунок власні кошти. А все тому, що повірив що дія картки закінчилася і потрібно відкрити новий рахунок

Краяни, перестаньте надавати власні конфіденційні дані іншим людям. Не вірте незнайомцям, які представляються працівниками фінансових установ та пропонують здійснити послуги телефоном. Будь-які операції здійснюються лише у відділеннях банку. А повідомляючи невідомим  інформацію з смс-повідомлень, пін коди та CW-код зі зворотної сторони картки, ви поповнюєте чималі списки жертв шахрайства.