Субота , 27.04.2024

Переваги органічних фермерських продуктів

Бурхливо зростаюче населення Землі наполегливо витісняє низьковрожайне і дороге органічне землеробство, замінюючи його більш прагматичними методами, при використанні яких застосовуються регулятори росту, ГМО (генетично модифіковані продукти), синтетичні пестициди та мінеральні добрива.

Науковим дослідженням, які проводилися кілька років тому, не вдалося виявити бездоганних свідоцтв благотворного впливу неорганічних і органічних продуктів на здоров’я, але їм вдалося встановити істотну різницю в їх поживної цінності.

Що таке органічні продукти і в чому їх користь?

Називати органічними (від слова organic) продукти, які для нас більш звично звучать, як натуральні, прийнято в англомовних країнах. Під ними мають на увазі сировину, вирощену «дідівським способом», який вирізняється дбайливим ставленням до природи та відсутністю хімікатів.

Завдяки такому підходу, органічні продукти містять в собі в два рази більше вітамінів, мінералів і поживних речовин, ніж їх аналоги, вироблені із застосуванням сучасних технологій. Такі корисні якості екологічно чистої їжі, як зміцнення здоров’я і підвищення імунітету, широко застосовуються в харчуванні дітей, вагітних жінок і матерів-годувальниць.

Як еко-продукти вирощують фермери?

Смак органічних продуктів добре знайомий всім, хто обробляє городи на дачних і присадибних ділянках без застосування хімікатів. Подібним чином виготовляється товар на екологічно чистих фермерських угіддях, де вручну позбавляються від бур’яну, очищають картоплю від колорадського жука і в якості добрива вносять тільки перегній, а не різні отрутохімікати.

Такий же підхід застосовується щодо виробництва м’ясної і молочної продукції. Для вигулу тварин відводять чисті луки, щоб вони могли харчуватися природними кормами, а в разі хвороби застосовують тільки фітопрепарати. Відсутність хімії знижує жирність м’яса, отриманого від птахів і тварин, одночасно збільшуючи його корисні та смакові якості.

Особливості фермерської продукції

Власники екоугідь поставляють продукцію в ресторани, супермаркети, а також інтернет-магазин органічної продукції FermerGreen і фермерські ринки, де їх рекомендують купувати фахівці. Користь продукції, виробленої фермерами полягає в її:

  • свіжості;
  • походженні (місцеве);
  • високій харчовій цінності;
  • смаковій насиченості;
  • екологічній чистоті і безпеці.

Це пояснюється тим, що фермерські продукти, як правило, місцеві, а значить, вони потрапляють на ринкові прилавки протягом 24 годин після збору та заготівлі. Близькість до місця продажу істотно знижує вплив вихлопних газів на продукцію фермерських господарств та дозволяє здійснювати їх транспортування в упаковці, що не завдає шкоди екосистемі.

Купуючи овочі, фрукти, молоко і м’ясо на фермерських ринках, ви не тільки підтримуєте виробників, але і робите особистий внесок у подальший розвиток їх діяльності, пов’язаної з вирощуванням органічних продуктів, що відрізняються високою поживною цінністю та екологічною чистотою.