Субота , 27.04.2024

У Тернополі діє небезпечна секта

«Апостол» Мунтян потерпів крах в Європі: влада і  ЗМІ називають його шарлатаном» – такі заголовки преси супроводжували візит лідера «Духовный центр «Возрождение» Володимира Мунтяна в Німеччину. в інфопросторі вже давно є повідомлення про раніше засудженого за майнові злочини псевдоапостола Мунтяна та його секту «Духовный центр «Возрождение».

Коли у Німеччині при появі горе-проповідника всі забили на сполох, то у Тернополі і області більше року «мунтянівські єпископи» безперешкодно заманюють потенційних жертводавців  у конференц-зал готелю «Тернопіль», обіцяючи не тільки здоров’я, а й  багатство, красу  чи славу з рук Мунтяна. «Піднімає  паству Мунтяна» на Тернопільщині 30-річна жителька Дніпропетровської області Марина Гаврилова, і не безуспішно.

Понад 150 довірливих  наших земляків славлять  Мунтяна і регулярно їздять на шабаші ДЦ «Відродження» в Київ.

На одному із таких зібрань, родина з Польщі під дією гіпнозу добровільно «пожертвували» Мунтяну все своє майно вартістю понад 470 тис. євро.

За попередньою інформацією, Марина Гаврилова навіть намагалася зареєструвати цю структур  в органах влади, щоб  посилити місіонерську роботу.

За висновками фахівців, «Відродження» застосовує до адептів маніпулятивний вплив, який може зашкодити психічному здоров’ю людини, спричинивши нервові розлади чи інші важкі психічні захворювання, — пише газета “Свобода”.