Вівторок , 19.03.2024

Тернополянка за бійку у нічному клубі отримала 240 годин громадських робіт

240 годин громадських робіт присудив суд тернополянці, що жбурнула під час конфлікту у дівчину попільничку та розбила їй брову.

Сама забіяка так і не покаялась, мовляв вона так оборонялась і саме потерпіла винувата у конфлікті.

Інцидент, нагадаємо, трапився близько п’ятої години ранку 8 жовтня у нічному клубі “Алюр” через хлопця, що трохи перебрав і спав за столом. Потерпіла хотіла його розбудити, а ось обвинувачена — була проти.

Як результат — розгорівся конфлікт із метанням посуду, що невдовзі “відправив” одну дівчину до швидкої допомоги, а іншу — на лаву підсудних. Крапку в цій історії Тернопільський міськрайонний суд поставив 12 листопада.

Як випливає із матеріалів справи, обвинувачена Катерина П. у суді пояснювала: того дня відпочивала у нічному клубі із своїм хлопцем та їхнім спільним другом, який безпосередньо перед конфліктом спав за столиком.

До сплячого друга згодом підійшла дівчина і почала його штурхати, а на її із хлопцем зауваження та прохання припинити це, не реагувала. Далі почався конфлікт, в ході якого, за словами обвинуваченої, саме потерпіла жбурнула в неї склянку з коктелем. У відповідь вона теж “щось” по ній жбурнула.

Потерпіла ж у суді розповіла, що того дня вона з подругами святкувала свій день народження. Близько 4-ї години ранку вона побачила за столиком свого сплячого знайомого і спробувала його розбудити та, можливо, організувати його транспортування до його дому.

Однак хлопець і дівчина, за чиїм столиком сидів сплячий знайомий, почали матюкатись. Далі виникла суперечка, в ході якої дівчина за столиком жбурнула в неї попільничку, а вона у відповідь — розлила на неї коктейль.

Слова потерпілої власне підтвердив і відеозапис із клубу, на якому в суді побачили — першою жбурнула якийсь предмет обвинувачена.

Врешті, суд до показань обвинуваченої поставився критично. Мовляв, її вина в повній мірі доводиться дослідженими в судовому засіданні доказами. Відтак визнав дівчину винуватою в умисному легкому тілесному ушкодженні (ч. 2 ст. 125 КК) та присудив 240 годин громадських робіт.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його сторони можуть протягом 30 днів з дня проголошення

Ольга КРАВЕЦЬ